Home Κοινωνικά Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ:
ΣΤΟΝ ΛΗΓΟΝΤΑ
14 September 2015 09:30
ΣΤΟΝ ΛΗΓΟΝΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ...

Αρθρα

50 χρόνια
31 July 2015 07:05
50 χρόνια «Λεσβιακή...

Ρεπορταζ

ΛΕΖΑΝΤΕΣ
10 November 2014 17:03
  Nα μην αποχαιρετηστούμε! Θα...

λεζαντες

 
Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ: Εκτύπωση E-mail
Πέμπτη, 17 Σεπτέμβριος 2009 20:09

Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ:

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ Η ΜΑΝΙΑ
• ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟΥ
• Η ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΟ
• ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
• «ΚΟΜΠΙΝΕΣ» ΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ
ΦΑΡΜΑΚΑ

 

Άριστα έπραξε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος και με συνέντευξη τύπου, που για τεχνικούς λόγους δεν προλάβαμε να τη δημοσιεύσουμε χθες, ξεκαθάρισε ότι η «μανία» να πάρουν όλοι και να κάνουν ή να φυλάξουν το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου, είναι μέγα λάθος, αλλά παράλληλα κάνει κακό σ’ εκείνους που πράγματι λόγω σοβαρών χρονίων παθήσεων έχουν ανάγκη και θα το αναζητήσουν, αλλά δεν θα το βρουν.
Φέραμε 800 εμβόλια, είπαν ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς και ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Π. Παπαδέλλης, κι έγιναν ανάρπαστα.
Το Υπουργείο Υγείας όρισε κανόνες για το πώς θα συνταγογραφούνται τα εμβόλια.
Σε άτομα που έχουν υπερβεί το 65 έτος.
Σε άτομα που έχουν βαριές χρόνιες παθήσεις (καρκίνοι-νεφροπαθείς- πνευμονική ανεπάρκεια- διαβήτης κ.λπ).
Η απλή συνταγή δεν αρκεί για να παρθεί το εμβόλιο. Είναι απαραίτητη μια ιατρική γνωμάτευση σε ειδικό έντυπο που να καλύπτει τις προϋποθέσεις που αναφέραμε.
Έχει δηλαδή προδιαγραφεί μια διαδικασία που να πηγαίνει τα εμβόλια εκεί όπου χρειάζονται.
Δυστυχώς αυτά δεν τηρούνται ή κι αν τηρούνται δεν απεικονίζουν την αλήθεια.
Προφανώς και οι γιατροί παραβαίνουν τις οδηγίες για λόγους «πελατειακούς» και δίνουν το εμβόλιο εκεί που δεν χρειάζεται στερώντας αυτό από άτομα που έχουν ειδικό λόγο να προφυλαχτούν.
Θα έλεγε κανείς ότι «ας πάρουν όλοι».
Δεν είναι έτσι! Εξήγησαν οι Φαρμακοποιοί, ότι η Εταιρείες που βγάζουν τα εμβόλια κάνουν ένα προγραμματισμό και παράγουν ένα ορισμένο αριθμό. Δεν είναι εύκολο και δυνατό να είναι σε συνεχή παραγωγή και να ανταποκρίνονται στην υπερβολική ζήτηση.
Επέμειναν οι Φαρμακοποιοί ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί η αλόγιστη συνταγογραφία, αν δεν τηρηθούν οι οδηγίες και δεν θα επαρκέσουν τα εμβόλια και στον έλεγχο θα απορριφθούν οι συνταγές και ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ από τους ασφαλιστικούς φορείς.
Ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Λαμπούσης, μίλησε για τον πνευμονιόκοκκο και τους κινδύνους από αυτόν.
«Είναι κοινό μικρόβιο που υπάρχει σε πολλά άτομα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάνει αμέσως πνευμονία. Μπορεί να βρει έδαφος να προσβάλει τον οργανισμό, αν συνυπάρξει με μια γρίπη ή αν το άτομο, έχει μια μειωμένη αντίσταση από άλλες ασθένειες. Δεν είναι σωστό, χωρίς σοβαρή ένδειξη να κάνουμε εμβόλιο που έχει και αυτό τις παρενέργειές του.»
Στη συνέχεια από τον κ. Βαλτά επισημάνθηκε η εκμετάλλευση που άρχισε από εταιρείες φαντάσματα που εκμεταλλεύονται τον πανικό
και βγάζουν διάφορα αντισηπτικά. (υγρά ή μαντηλάκια ή αλοιφές, σπρέι και άλλα) .
Όλα αυτά είναι «μαϊμούδες» και αποσκοπούν στο να βγάλουν λεφτά!
Πρέπει ο κόσμος να μη τα αγοράζει.
 
                          ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
Γνωστό ότι υπάρχουν φάρμακα (κι αυτά είναι κυρίως τα χημειοθεραπευτικά) που είναι πανάκριβα. Μιλούμε για κόστος των 10-30 χιλιάδων ευρώ.
Κατ’ αρχήν τα φάρμακα αυτά, μετά από ειδική και αυστηρή διαδικασία χορηγούνταν μόνο από τα ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. Δόθηκε μετά η ευχέρεια να χορηγούνται και από τα ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ.
Προφανώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, εντόπισε  ανήθικη συναλλαγή.
Γιατροί –που βέβαια δεν κατονομάστηκαν- δίνουν συνταγές και γνωματεύσεις για την αγορά αυτών των φαρμάκων που τελικά δεν πάνε στην θεραπεία των ασθενών, δεν δίνονται ή δίδεται μια συσκευασία, ενώ αναγράφονται δύο και η αξία εισπράττεται και κατανέμεται το χρήμα πάει αλλού.
Ο Σύλλογος προειδοποίησε ότι επειδή θα παρακολουθήσει το θέμα και σίγουρα θα εντοπιστεί περίπτωση, θα καταγγείλει αμέσως τους εμπλεκόμενους στον ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ και θα κινήσει την ποινική διαδικασία γι’ αυτούς που κάνουν αυτή την ΑΠΑΤΗ.


 

 

1127 αναγνώσεις

Ο Καιρος

Γιορταζουν

Σχολια Εκδοτη

Καλωσηρθατε στη νεα σελιδα του ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ!
Ανανεωθήκαμε για την καλύτερη ενημέρωσή σας.

Αλληλογραφια

Για να λαμβάνετε νέα από την ιστοσελίδα μας παρακαλούμε γραφτείτε στην λίστα συνδρομητών μας.